USA võimlejaid käperdanud perverdi varjamine viis tippametniku trellide taha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Pennyt ootab kohus.
Steve Pennyt ootab kohus. Foto: Mark Wilson / AFP / Scanpix

USA võimlemiskoondise arstina aastaid lapsi käperdanud ja selle eest enam kui 300 aastaks vangi mõistetud Larry Nassari juhtumile ei tule veel lõppu, sest nüüd võeti asitõendite manipuleerimise eest vahi alla USA võimlemisliidu endine president ja tegevjuht Steve Penny, vahendab BBC.

Süüdistuse kohaselt peitis Penny uurijate eest dokumente, mis asusid koondise treeningkeskuses. Neis olid andmed Nassari tegutsemise kohta Texases asuvas Karolyi Ranchi treeningkeskuses. Pabereid pole tänaseni leitud. Praegu ootab Penny üleviimist Texasesse, kus teda ähvardab süüdimõistmise korral lisaks 10 000 dollari suurusele rahatrahvile kahe- kuni kümneaastane vanglakaristus.

Penny taandus ametist 2017. aastal, kui Nassari vastu oli juba algatatud uurimine. USA koondise ja Michigani ülikooli arstina töötanud Nassar ründas ravimise sildi all seksuaalselt enam kui kolmesadat alaealist võimlejat, tema ohvrite seas olid ka olümpiavõitjad Simone Biles ja Aly Raisman.

Skandaalidel ei näi siiski lõppu tulevat, sest alles eile taandus oma postilt vaid neli päeva ametis olnud võimlemisliidu uus tegevjuht Mary Bono. Talle pandi süüks asjaolu, et Nassari kohtuprotsessi ajal töötas ta arsti kaitsnud advokaadibüroos, lisaks leiti, et naine on sotsiaalmeedias kritiseerinud Nike otsust nimetada oma reklaamnäoks mustanahaliste tagakiusamise vastu võitlev Colin Kaepernick. Seepeale nõudsid Bono taandumist nii Biles kui ka Raisman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles