Ryanair avaldas video tõestamaks, et lennufirma töötajad valetavad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist/ Ryanair

Eile kirjutati nii välismeedias kui ka Postimehe reisiportaalis Ryanairi töötajatest, kes jagasid sotsiaalmeedias fotot väikeses kontoriruumis magamisest, kuna lennufirma ei pakkunud neile majutust. Ryanair väidab nüüd, et foto oli lavastatud.

Ryanair otsustas oma maine parandamiseks avaldada turvakaamerate video oma töötajatest, kes lavastasid foto väikeses ruumis magamisest ning jagasid seda siis sotsiaalmeedias. Küllaltki radikaalne samm on aga inimesed lennufirma peale veelgi pahasemaks teinud, kirjutas news.com.au.

Ryanair andis oma töötajatele avaliku vastulöögi pärast fotot, mis kujutas kuut meeskonnaliiget Malaga lennujaama kontoriruumis magamas. 

Kaheksa pilooti ja 16 lennusaatjat väidavad, et nad pidid ootama tormi tõttu väikeses ruumis, kus oli vaid kaheksa tooli öösel kella ühest hommikul kella kuueni, kuna lennufirma ei pakkunud neile majutust. Nende sõnul ei antud neile ei toitu ega vett, mistõttu pildistas kuus nende seast protesti märgiks kurikuulsa foto.

Foto levis Twitteris kulutulena, ärgitades pahameelt selle vastu, kuidas Ryanair oma töötajaid kohtleb.

Täna avaldas Ryanair lennujaama turvakaamerate video ruumist, kus on näha lennumeeskonda kokku kogunemas, põrandale lamamas ning pildistamas. Seejärel tõusevad nad taas põrandalt püsti ja jalutavad tagasi oma istekohtade poole. Lennufirma väidab, et see tõestab, et töötajate foto on «lavastatud». Lennufirma jagas videot ka oma ametlikul Twitteri kontol.

See samm on aga pälvinud lennufirma vastu sotsiaalmeedias taas halvakspanu.

Twitterikasutaja ja endine Ryanairi piloot Jim Atkinson, kes esimesena fotot põrandal magavatest töötajatest jagas, vastas Ryanairi säutsule:

«Kõik juba teadsid, et see foto oli tehtud protestiks, te põmmpead. Tõsiasi on sama: te jätsite neli meeskonda lennujaama terminali ööseks ning ei teinud ühtegi erilist püüdlust, et neile korralikku majutust või isegi toitu või vett tagada».

Teine twitterikasutaja, Evert van Zwol vastas samuti hämmeldusega: «Ja siis läksid tagasi oma 'mugavatele' toolidele (kui palju neid oligi?) oma väljateenitud und magama? Mis see sõnum on, @Ryanair?»

Hispaania lenndundustöötajate ühing USO Sector Aereo vastas samuti Ryanairile, et nende video vaid tõestab töötajate varasemaid väiteid halvast kohtlemisest. 

«Täname video eest, Ryanair! Seda [videot] kasutatakse tõendamaks, et lennumeeskond jäeti terveks ööks meeskonnaruumi mõnele toolile,» kirjutas ühing. USO Sector Aereo lisas, et see video näitab vaid, kuidas Ryanair kasutab konfidentsiaalset videot oma kontoriruumi hüljatud töötajatest. 

Varasemalt oli Ryanairi operatsioonide juht Peter Bellow selgitanud, et kahjuks olid kõik Malaga hotellid välja broneeritud. «Torm tekitas Portugalis suurt kahju. Hiljem pärast seda viidi meeskond VIP lounge'i. Vabandused meeskonna ees, kellele me ei suutnud leida majutust,» kirjutas Bellow enne, kui lennufirma otsustas turvavideo avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles