Süttinud ehitustöölise ülemus määrati tingimisi vangi

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi toimetas Peugeot juhi Lõuna-Eesti haiglasse kontrolli.
Kiirabi toimetas Peugeot juhi Lõuna-Eesti haiglasse kontrolli. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus mõistis kolmapäeval süüdi Vladimiri ja tema firma töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises ja määras talle karistuseks nelja kuulise vangistuse ja 4000-eurose rahatrahvi.  

Esimese ja teise kohtuastme avalike suhete teenistuse teatel määrati ettevõtja Vladimirile süüdistus selles, et tema vastutusel olevad korterelamu rekonstrueerijad ei täitnud tööohutusnõudeid, mille tagajärjel juhtus ühe töötajaga raske õnnetus.

Kohtuotsuse järgi ei olnud selle aasta jaanuaris Pärnus Kirsi tänava korterelamut rekonstrueerinud töötajatele väljastatud tuletöödeks tulekindlat tööriietust. Nõuete eiramine seisnes ka selles, et töötaja, kes tuletöid tegema lubati, ei saanud juhendamist või asjakohast väljaõpet. Lisaks märkis kohus, et tuletöödele mindi ilma järelvalveta.

Ilma vastava varustuse ja koolituseta töötaja riided süttisid tööülesandeid täites ning ta sai eluohtlikke tervisekahjustusi. Tulest saadud tervisekahjustused olid niivõrd tõsised, et kestsid vähemalt neli kuud.

Kohus mõistis Vladimirile karistuseks neli kuud vangistust ja tema ettevõttele rahalise karistuse 4000 eurot. Mees vangi minema ei pea, kui ei pane ühe aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Ettevõte peab 12 kuu jooksul ära tasuma 1500 eurot, ülejäänud osa karistuseks jäetakse täitmisele pööramata, kui firma ei pane toime uut tahtlikku kuritegu. Süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistamata.

Menetluskulud mõistis kohus välja kogusummas 1584 eurot.

Kohus arutas asja kokkuleppemenetluses ja leidis, et karistust kergendavateks asjaoludeks on mõlema süüdistatava puhul kahju vabatahtlik hüvitamine kannatanule ja puhtsüdamlik kahetsus, raskendavad asjaolud puuduvad. Kannatanu on kohtueelses menetluses avaldanud, et kahtlustatavad on kahju hüvitanud ja toetavad teda rahaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles