Kahepildinäitus avatakse seni seadustamata majas

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Kikas vaatab välja Tiit Silla mikromajast, kus ta eile ennelõunal alustas oma näituse seintele seadmist.
Jaak Kikas vaatab välja Tiit Silla mikromajast, kus ta eile ennelõunal alustas oma näituse seintele seadmist. Foto: Margus Ansu

Voronja galerii on suvise Peipsi-veerse tegevuse vahetanud välja korternäituste sarja jätkamisega. Selleks on füüsikust fotokunstniku Jaak Kikase «Pardid ja rabarber», mis on eriline vähemalt kahel põhjusel: väljapanek koosneb ainult kahest teosest ning asub tavatu välimusega majas, mis linnavalitsuse andmeil on püstitatud omavoliliselt ja tänini seadustamata.

Pilte on kaks. Kas seda saab üldse näituseks nimetada? Voronja galeristide Kaili Kase ja Raul Oreškini selgituse kohaselt saab küll, eriti seepärast, et Tartus on korraldatud ka ühepildinäitusi. Ja kui lisada, et Kikase kahe teose visuaalne skaala ulatub galeristide sõnul baroksest himurusest askeetliku minimalismini, võib väljapanekut nimetada lausa suurnäituseks.

Kaks pilti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles