Monaco peatreeneriks saanud Henry: meeskonnaga on vaja kõvasti vaeva näha

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Henry saab proovida peatreeneri ametit.
Thierry Henry saab proovida peatreeneri ametit. Foto: Norbert Scanella / imago/PanoramiC / Scanpix

Prantsusmaa jalgpallilegend Thierry Henry võtab üle treenerirolli raskustes oleva Prantsusmaa tippklubi AS Monaco juures.

Henry võtab Monaco juhtimise üle seisult, kus 2017. aastal Meistrite liiga poolfinaali jõudnud klubi on hoidmas Prantsusmaa kõrgliigas alles 18. kohta. Monaco on suutnud üheksa mänguga võita liigas vaid ühe kohtumise ja nii ollakse hetkel liigast väljalangemise ohus.

41-aastane portugallane Leonardo Jardim sai meeskonna juurest kinga vaid kuus kuud pärast seda, kui lõpetas Monacoga Prantsusmaa kõrgliiga teisel kohal, mis oli läbi aegade paremuselt teine tulemus pärast 2000. aastal võidetud meistritiitlit.

Henry ise esindas oma karjääri algusaegadel Monaco meeskonda, nii et prantslane ootab katsumust väga: «Sellel klubil on minu südames alati koht olemas. Minu jaoks on selline pakkumine nagu unistuse täitumine.»

«Loomulikult on meeskonnaga vaja kõvasti vaeva näha, nagu te arvata võita. Vaatamata kõigele sellele olen ma ikkagi rohkem kui õnnelik, et saan selle rolli üle võtta,» sõnas rõõmus Henry.

Varasemalt on Henry treeneritööd teinud Belgia jalgpallikoondise abitreenerina. Sel aastal lõpetas Belgia MMi Henry abil kolmanda kohaga pärast poolfinaalis vastu võetud kaotust Prantsusmaa koondiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles