Riik pani päikesepargi rajamiseks oksjonile üle saja hektari võsa ja varemeid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadi vana sõjalennuvälja lennuraja lõpus töötab ehituskontserni YIT asfalditehas. Selle taha jääb võssa kasvanud Tooma kinnistu, mis koos veel nelja kinnistuga on enampakkumisel, et võimaldada päikesepargi rajamiseks seada neile hoonestusõigus.
Raadi vana sõjalennuvälja lennuraja lõpus töötab ehituskontserni YIT asfalditehas. Selle taha jääb võssa kasvanud Tooma kinnistu, mis koos veel nelja kinnistuga on enampakkumisel, et võimaldada päikesepargi rajamiseks seada neile hoonestusõigus. Foto: Margus Ansu

Ligi 700-hektarilise Raadi vana sõjalennuvälja idaosas, ligi kolme kilomeetri pikkuse lennuraja lõpus laiub kümnete hektarite kaupa võsa ja metski, mis varjab varemeid ning kõrgeid betoonposte, mille küljes on roostes okastraat. Kui kõik läheb kava kohaselt, laiub heal juhul juba aasta pärast seal enam kui sajal hektaril päiksepark, mille rajamisest on huvitatud Fortum Tartu.

Novembri esimesel päeval toimub avalik kirjalik enampakkumine Tartumaal Luunja ja Tartu vallas asuvate keskkonnaministeeriumi valitsemise all olevate endisel sõjalennuväljal asuvate Padriku, Tooma, Posti, Orgi ja Padila kinnisasjade hoonestusõigusega koormamiseks, et rajada sinna päiksejaam, teatas enampakkumist korraldav maa-amet mõni päev tagasi. Oksjonile pandud ligi sajale hektarile saab detailplaneeringu järgi ehitada kuni 60-megavatise päikesepargi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles