Blogi politseinike tööpäevast: politsei sai 24 tunniga ligi 700 väljakutset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei õppus: poerööv Roosikrantsi tänaval
Politsei õppus: poerööv Roosikrantsi tänaval Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) postitas reede hommikust kuni laupäeva hommikuni oma Facebooki seinale infot numbrile 112 tulnud väljakutsete kohta. 24 tunniga tuli ligi 700 väljakutset.

«lmselt aimab igaüks, kes seda lõpmatut postituste jada loeb, et enamikku neist juhtumitest saanuks ära hoida. Väga paljude teadete tagant paistavad lahendamata sotsiaalsed probleemid. Sõltuvus meelemürkidest, lahendamata tülid lähedastega, oskamatus turvaliselt pidutseda,» teatas politsei ööpäeva kokkuvõtteks.

Politsei näeb oma töös ikka ja jälle korduvaid mustreid, mille tagajärjel saavad inimesed haiget.

«Järgneva ööpäeva jooksul saame kahjuks taas sadu väljakutseid, mis sest, et Facebookis me enam neist ei kirjuta ja tavalised inimesed seda oma igapäevategemiste kõrvalt tähele ei pane. Ehk on praegu õige hetk meil kõigil mõelda, kuidas saaks paremini. Kuidas saame teha nii, et meie enda, meie lähedaste ja sõpradega jääksid halvad asjad juhtumata? Sest ainult tagajärgedega võideldes on väga raske probleemide põhjuseid välja juurida,» teatas Politsei.

Tagasi üles