Hispaania vabastas 17 maffiasidemetes kahtlustatud venelast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene duumasaadik Vladislav Reznik (vasakul).
Vene duumasaadik Vladislav Reznik (vasakul). Foto: Sergei Bobõlev/TASS/Scanpix

Hispaania kohus kuulutas pärast kümme aastat kestnud juurdlust asitõendite puudumise tõttu süütuks 17 Venemaa ja Hispaania kodanikku ja valitsusametnikku, keda kahtlustati sidemetes organiseeritud kuritegevusega.

Hispaania prokurörid soovisid määrata veebruaris vanglakaristust 18 Hispaania ja Vene kahtlusalusele rahapesu ja petturluse kahtluste alusel.

Kohtuprotsess järgnes 2008. aastal toimunud «Operatsioon Troika» juurdlusele, mille käigus vahistati kurikuulus Tambovi maffia juht Gennadi Petrov. 2016. aastal väljastati vahistamisorderid mitme kõrgetasemelise Vene ametniku osas.

Hispaania meedia teatas eile 143 lehekülje pikkusele kohtuotsusele tuginedes, et riigikohus vabastas Vene kodanikud asitõendite puudumisel. Ühe Hispaania kahtlusaluse süüasi lõpetati tema meditsiiniliste probleemide tõttu.

Vabastatute seas on ka Vene duumasaadik Vladislav Reznik, kes on väitnud veebruaris alanud kohtutee algusest, et on süütu.

«Kahju, et selleks kulus kümme aastat väärtusliku, austatud ja süütu inimese ja tema perekonna elust, et ilmselge eksimus paljastada,» lausus Rezniki advokaat Alexander Gofstein.

Prokurörid väitsid 2016. aastal, et Reznik ja endine Vene riikliku ravimiameti juhataja viisid läbi tehinguid Tambovi maffiabossi Petroviga, kes suunas osa jõugu tegevusest 1996. aastal Peterburist Hispaaniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles