Kohus langetab otsuse Tartu Milli endise töötaja süüasjas veebruari lõpuks

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ringkonnakohus langetab otsuse Peeter Saare (vasakul) ja Leonid Dulubi(paremal) süüasjas veebruari viimasel päeval.
Tartu ringkonnakohus langetab otsuse Peeter Saare (vasakul) ja Leonid Dulubi(paremal) süüasjas veebruari viimasel päeval. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile pidas Tartu ringkonnakohus istungi, kus oli arutlusel ASi Tartu Mill endise ostujuhi Leonid Dulubi ja Priit Saare kaebus Tartu maakohtu märtsis langetatud süüdimõistva ostuse peale.

9. märtsil tegi kohtunik Ingeri Tamm Tartu maakohtus teatavaks otsuse Leonid Dulubi, Priit Saare ja Tartu Mill ASi kriminaalasjas. Kohtus ei leidnud ettevõtte maksupettus tõendamist, kuid kohus mõistis Tartu Milli endise ostujuhi Leonid Dulubi ja teda skeemitamisega aidanud Priit Saare süüdi kuritegelikku ühendusse kuulumises ning valeandmete esitamise organiseerimises.

Karistuseks määras Tartu maakohus Dulubile nelja aasta pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Priit Saarele sai osaks kolme aasta pikkune tingimisi vangistus.

Dulub ja Saare vaidlustasid Tartu maakohtu otsuse ning eile kogunes Tartu ringkonnakohus nende kaebust arutama.

Et tegemist on mahuka kohtuasjaga, võttis ringkonnakohus otsuse langetamiseks aega veebruari lõpuni. Esialgse plaani kohaselt teeb ringkonnakohus otsuse 28. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles