Narvas vahistati jalakäija surnuks sõitnud ja sündmuspaigast põgenenud roolijoodik

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Täna võttis Viru maakohus prokuratuuri taotlusel kuni kaheks kuuks vahi alla 46-aastase mehe seoses kolmapäeval Narvas toimunud traagilise liiklusõnnetusega.  

17. oktoobril kella 13.20 paiku juhtus Narvas Puškini 25 lähedal liiklusõnnetus, kus autojuht sõitis otsa jalakäijale ning lahkus sündmuskohalt. Jalakäija, 59-aastane mees, suri saadud vigastuste tagajärjel sündmuskohal. Pärast otsasõitu lahkus kahtlustatav sündmuskohalt ega kutsunud kannatanule kiirabi, samuti ei teavitanud ta toimunust häirekeskust.

Politsei pidas joobetunnustega mehe kinni kümmekond minutit hiljem. Sõiduautot Mercedes juhtinud 46-aastasele mehele esitati kahtlustus alkoholijoobeseisundis mootorsõiduki juhi poolt liiklus- või käitumisnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Veronika Lauri sõnul taotles ta kahtlustatava vahistamist, kuna tema käitumine peale toimunud liiklusõnnetust annab alust arvata, et ta võib kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduda. «Süüdimõistmise korral võib meest ähvardada kolme kuni kaheteistkümne aasta pikkune vangistus,» lisas prokurör Veronika Laur.

Narva politseijaoskonna patrulltalituse juht Aleksandr Urb kutsub liiklejaid üles võimalikest joobes sõidukijuhtidest viivitamatult häirekeskuse numbrile 112 teada andma.

«Ohtlikest autojuhtidest teavitamine aitab selliseid äärmiselt traagilisi juhtumeid ennetada ja pidada juht kinni enne, kui on liiga hilja,» sõnas Urb. «Täname kõiki inimesi, kes seda teevad. Tänu teile on liiklus turvalisem, sest nende kõnede abil kõrvaldasime sel aastal Ida prefektuuris liiklusest üle 150 joobes juhi.»

Sel aastal on Ida prefektuuris liiklusõnnetustes hukkunud üheksa inimest ja saanud vigastada 168 inimest. Eestis on sel aastal liikluses hukkunud 60 inimest ja saanud vigastada 1473 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles