USA ja Lõuna-Korea jätavad ära olulise õhuväeõppuse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta detsembris osales õppusel Vigilant Ace 230 USA ja Lõuna-Korea õhujõudude lennukit.
Eelmise aasta detsembris osales õppusel Vigilant Ace 230 USA ja Lõuna-Korea õhujõudude lennukit. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

USA ja Lõuna-Korea kaitseminister leppisid kokku, et riigid jätavad ära detsembris toimuma pidanud sõjaväeõppuse Vigilant Ace, ütles Pentagoni pressiesindaja. 

Ministrid olid Singapuris toimunud kohtumisel ühel meelel, et parem on õppus ära jätta, et anda võimalus areneda diplomaatilisel protsessil Pyongyangiga, sõnas Dana White. 

Õppuste ärajätmist arutati ka Jaapani kaitseministri Takeshi Iwayaga.

«Mõlemad ministrid on pühendunud sõjaväeõppuste mugandamisele, et tagada vägede valmisolek,» öeldi avalduses ja lisati, et vajadust edasiste õppuste järele hinnatakse tulevikus.

Ameerika Ühendriigid teatasid valitud õppuste lõpetamisest Lõuna-Koreaga pärast seda, kui 12. juunil kohtusid Singapuris USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un.

Suvel ütles USA kaitseminister James Mattis, et õppused Lõuna-Koreaga peatatakse selleks, et toetada Singapuri tippkohtumisel saavutatut. USA president Donald Trump tõdes suvel, et niinimetatud sõjamängude peatamine oli tema idee, sest nende korraldamine on väga kallis.

Vigilant Ace on õhuväeõppus, mille eesmärk on parandada kahe riigi sõjaväe koostööd. See on toimunud igal aastal detsembri aluses Lõuna-Koreas. Eelmisel aastal osales õppusel 230 USA ja Lõuna-Korea õhujõudude lennukit ja 12 000 sõjaväelast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles