Postimees TV: Euroopa parimaist jalgpallureist said väikestviisi kontorirotid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpall on minemas üha kõrgtehnoloogilisemaks. Videokordused, väravajoonetehnoloogia, teaduslikud treening- ja toitumiskavad jne. Tehnoloogia pealetungi ei saa peatada ka Diego Simeone, kes võttis trennis kasutusele vahendi, mis on eksisteerinud kõigest … 3000 aastat.

Jutt käib kirjutuslauast. Kuigi asjad, mida me tänapäeval lauaks nimetaksime, eksisteerisid juba 5000 aastat tagasi Vanas-Egiptuses, olid need vaid väiksemate esemete põrandalt eemale hoidmiseks. Kirjutamise (loe: ajaloo jäädvustamise) ja kunstiga tegelemise abivahendina võeti laud kasutusele aga Hiinas ca 1300 aastat enne meie ajaarvamist – vähemalt sellest ajast on säilinud esimesed kirjalikud märkmed.

Sel nädalal Madridi Atletico trenni kajastama läinud ajakirjanikud nägid seal harjutust, mida pole kunagi varem kohanud – Simeone oli väljakule toonud terve portsu täiesti tavalisi kontorilaudu ja mängijad pidid neid teineteisele söötude jagamiseks kasutama. Lusti oli uuest harjutusest laialt, nagu video näitab!

La Ligas Sevilla ja Barcelona järel, aga linnarivaal Reali ees kolmandat kohta hoidev Atletico kohtub täna võõrsil alles 16. tabelireal paikneva Villarealiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles