Žalgiris mängis Euroliigas maha 16-punktilise eduseisu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius.
Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius. Foto: Alkis Konstantinidis / REUTERS

Mullu korvpalli Euroliigas kolmanda koha teeninud Kaunase Žalgiris teenis ühe võidu kõrvale hooaja teise kaotuse, kui jäi koduväljakul 75:82 alla Istanbuli Fenerbahcele.

Leedu au ja uhkus asus mängu esimesel minutil Nate Woltersi tabamusest juhtima ja võitis avaveerandaja seitsme punktiga (25:18). Teisel veerandajal olid väljakuperemehed parimal juhul 16-punktilises eduseisus, kuid puhkepausile mindi kaheksapunktilises (42:34) eduseisus.

Kolmandal veerandajal vähendas Fernebahce jõuliselt kaotusseisu ja enne viimast kümneminutilist perioodi olid võõrustajad neljaga (57:53) peal. Külalised pääsesid esmakordselt juhtima neljanda veerandaja neljandal minutil, kui korvini jõudis Luigi Datome. Seejärel astus Fenerbahce sammhaaval võidu poole ja lõppnumbrid olid 82:75 Fenerbahcele.

Türgi meeskonna sangariks kerkis 20 punkti visanud ja viis resultatiivset söötu jaganud Kostas Sloukas, kes viibis väljakul ligi 38 (!) minutit. Datome lisas Fenerbahce eest 11 ja Jan Vesely kümme silma. Üleplatsimees oli Žalgirise pallur Wolters, kelle arvele kogunes 23 punkti ja kuus korvisöötu. Arturas Milaknis ja Brandon Davies viskasid mõlemad 14 silma.

Moskva oblasti Himki sai Euroliigas juba kolmanda järjestikuse kaotuse, kui tunnistas koduväljakul Istanbuli Anadolu Efesi 85:84 paremust. Milano Olimpia alistas mõnevõrra üllatuslikult võõral väljakul Pireuse Olympiakose 99:75.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles