Henri Anier: videomängu tekitatav hasart pole pärisjalgpalliga võrreldav

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier.
Henri Anier. Foto: Tairo Lutter

E-sport kui selline köidab ka nii-öelda traditsioonilisi tippsportlasi. Näiteks jalgpallivõistluses seisnev FIFA videomäng on Eesti tippjalgpallurite seas päris populaarne.

«Ma ei saa öelda, et ma seda palju mängin, aga vennaga või sõprade seltskonnas mängime FIFAt küll. See on mõnus ajaviide ja lõõgastus. Ning väike võistlusmoment, et kes on parem, teeb asja põnevamaks,» sõnab esmaspäevases Rahvuste liiga mängus Ungari vastu värava löönud ja resultatiivse söödu andnud ründaja Henri Anier.

Aga virtuaalset maailma reaalsega siiski võrrelda ei saa, sõnab Anier. Tõsi, spordimehehing lööb välja ka FIFA videomängus, ning kui õnnestub vend Hannese vastu 0:2 kaotusseisust välja tulla ja viimasel minutil võiduvärav lüüa, on emotsioon vägev. «Aga päris jalgpallis tekitab võit või löödud värav ikka väga palju suurema rahulolutunde ja ekstaasi. Pärismaailm kaalub virtuaalse ikka üle, kuigi ei salga, et sõpradega korraldatud FIFA turniiri võitmine on samuti mõnus,» räägib Anier.

Videomängude tippspordina jälgimisega Anier tegelenud pole ja ei kujuta ette, et see võiks teda köita. «Ma ei usu, et tahaksin oma aega kulutada sellele, et vaadata telekast või arvutist ülekannet, kuidas keegi teine FIFAt mängib. Nii hull fänn ma pole. Äge on ikka ise selles mängus osalemine,» lausub Anier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles