Professor peab raamatukogule tuhandeid eurosid viivist tasuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatute tagastamata jätmine tõi kopsaka trahvi.
Raamatute tagastamata jätmine tõi kopsaka trahvi. Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS / Scanpix

Saksamaal peab psühholoogiaprofessor maksma raamatukogule 2250 eurot viivistasu, kuna jättis tähtajaks tagastamata 50 raamatut.

Professor Gina Kästele peab maksma 2250 euro suuruse trahvi, kuna ta tagastas 50 laenutatud raamatut 40 päeva pärast tähtaja ületamist. 

Raamatukogu lubab töötajatel raamatuid tasuta laenutada, aga õppeaasta lõppedes tuleb paluda laenutusele pikendust. Hoolimata mitmetest raamatukogu poolt saadetud hoiatustest ei tagastanud Kästele raamatuid õigeaegselt.

Esimestel päevadel kogunes iga raamatu pealt viivist 2 eurot, pärast seda 5 eurot ja 30 päeva pärast laenutustähtaja ületamist 20 eurot. Lisaks viivisele määrati iga raamatu pealt 25 eurot administratiivtasu. Tulemusena peab professor tasuma 2250 eurot.

Professor andis raamatukogu karmi viivsesüsteemi tõttu kohtusse, sest naise advokaadi sõnul on viivise määr ebaproportsionaalselt kõrge. Kohus teeb otsuse paari nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles