Vatikan: paavst on valmis Põhja-Koread külastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Vatikan teatas, et paavst Franciscus on valmis võtma vastu Põhja-Korea kutse sõita Pyongyangi, kui täidetakse teatud tingimused.

Põhja-Korea kutse andis paavstile eelmisel nädalal üle Vatikani külastanud Lõuna-Korea president Moon Jae-in. Vatikani ametnik teatas, et paavst avaldas valmisolekut kutse vastu võtta.

«Paavst avaldas oma valmisolekut. Me peame ootama ametlikku kutset,» ütles kardinal Pietro Parolin. «Kui hakkame tõsiselt mõtlema võimaluse üle see reis ette võtta, siis peame mõtlema ka tingimuste üle, mille raames reis aset saab leida.» 

Oktoobri alguses teatati, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un võtaks Rooma paavsti kuumalt vastu, kui too peaks Pyongyangi tulema, kuigi Põhja-Korea ja Vatikani vahel puuduvad diplomaatilised suhted.

Põhja-Korea juhib 16 aastat järjest kristlaste tagakiusamise edetabelit. 

«Kui riigis avastatakse kristlased, toimetatakse nad töölaagritesse kui poliitilised kurjategijad või tapetakse kohapeal,» ütles edetabelit koostav kristlik inimõigusorganisatsioon Open Doors International. Organisatsiooni sõnul on Põhja-Koreas umbes 300 000 kristlast, kellest 50 000 kuni 70 000 viibivad töölaagrites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles