Õiguskantsler homonoorte kaebust arutama ei hakka

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on 2007. aastal toimunud homoparaadi osalejad.
Pildil on 2007. aastal toimunud homoparaadi osalejad. Foto: Peeter Langovits

Õiguskantsler Indrek Teder ei hakka arutama homonoorte kaebust tuntud tervishoiuametniku Peeter Mardna vastu, kes väidetavalt olla homoseksuaalsust haiguseks nimetanud.

Seda kaebust ei võetud menetlusse, ütles õiguskantsleri büroo pressiesindaja Jaana Padrik Postimees.ee'le. «Eelkõige sellepärast, et Mardna juba vabandas,» selgitas ta.

Tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna esitas 10. detsembril vabanduse homoseksuaalsete inimeste ees, kellele tema sõnad haiget tegid.

«Avaldan kahetsust ja vabandan, et andsin võimaluse oma sõnu valesti tõlgendada ja seega paljusid solvata võisin. Sellest ajast, kui viimati psühhiaatriakursust külastasin, on ühiskond muutunud, ühiskonna arenguga koos muutunud ka arusaam homoseksuaalsusest,» seisis Mardna allakirjutatud avalduses.

Mardna ütles tookord Postimees.ee-le, et pidi sellele sotsiaalministeeriumis koostatud paberile alla kirjutama.

Ta kordas, et põhiseaduse järgi on igal inimesel õigus oma arvamusele, kuid antud juhul ei väljendanud ta oma seisukohta.

Mardna väitel ei kritiseerinud ta kedagi avalikult, vaid ütles, milleks tema õpingute ajal homoseksuaalsust loeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles