Bolt ja Austraalia vutiklubi vaidlevad raha üle

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: PETER PARKS / AFP

Nädalavahetusel teatas Usain Bolti agent, et alates augustis Austraalia kõrgliigaklubi Central Coast Mariners juures testimisel viibinud endisele kergejõustiklasele pakuti profilepingut. Ometi pole ametlikust allikast seda veel kinnitatud.

Väidetavalt pole Bolt lepingule allkirja veel pannud, sest klubi ei tule vastu tema palgasoovile. Sydney ajaleht Daily Telegraph kirjutab, et praegu seisab asi palgaläbirääkimiste taga.

Mais paika pandud plaani järgi pidanuks Mariners – juhul kui Bolti testiperiood osutub edukaks –  leidma Bolti palkamiseks umbes miljon eurot. Teise osa, umbes pool miljonit eurot, pidanuks tulema Austraalia jalgpalliliidult ja teistelt sponsoritelt. Praegune diil, mida Boltile pakutakse, on väidetavalt tunduvalt kesisem.

Nädalavahetusel, mil uudis avalikuks tuli, ei teadnud klubi peatreener Mike Mulvey Boltile pakutud lepingust midagi. «Mõistan, et see lugu huvitab kogu maailma, kuid praegu räägime kõigest spekulatsioonist. Mina ei tea sellest pakkumisest ausalt öeldes mitte midagi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles