Ametisse ennistatud Poola ülemkohtunikud naasid sundpensionilt (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametisse ennistatud Poola ülemkohutu esimees Małgorzata Gersdorfs vestlemas täna tööle naastes ajakirjanikega.
Ametisse ennistatud Poola ülemkohutu esimees Małgorzata Gersdorfs vestlemas täna tööle naastes ajakirjanikega. Foto: Omar Marques / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Poola ülemkohtu kohtunikud naasid täna valitsuse pealesurutud pensionilt pärast Euroopa Liidu kohtu eelmise nädala otsust nende ennistamiseks. 

Kuut tagasi tööle saabunud kohtunikku tervitasid ülemkohtusse ilmudes kümned toetajad.

Juulis sunniti ametist lahkuma 23 ülemkohtu kohtunikku seoses uue seadusega, mis langetas kohtunike kohustuslikku pensionile jäämise vanust 70 eluaastalt 65-le. 

Euroopa Liidu juhid kaebasid seaduse Luksemburgis asuvasse Euroopa Kohtusse, mis väljastas läinud reedel seaduse suhtes ajutise tõkendi ja andis korralduse lahkuma sunnitud kohtunikud tööle ennistada.  

Kohtu korraldus oli hoop Poola konservatiivsele valitsusele, kes väitis, et soovis töölt kõrvaldada kommunismiaegsed kohtunikud, et muuta kohtu tegevus õiglasemaks. 

Teiste seas naasis täna tööle ülemkohtu juht Małgorzata Gersdorf.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles