Urmas Hännile: Raeküla kooli asemele ostukeskus? (1)

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kool linna serval on kui vaene sugulane, kelle remontimiseks pole jätkunud raha ning keegi ei oska öelda, millal ja kas üldse leitakse.
Raeküla kool linna serval on kui vaene sugulane, kelle remontimiseks pole jätkunud raha ning keegi ei oska öelda, millal ja kas üldse leitakse. Foto: Ants Liigus

Pärnu Raeküla kooli katus ei jookse veel läbi, ent katuseraha kulunuks 1991. aastal valminud hoonele marjaks ära. Ehk asja ette läinuks piskugi erakondadelt riigi tuleva aasta eelarvest kõikjale Eestis regionaalsete investeeringutena laiali puistatavast 25,7 miljonist eurost.

Ent võta näpust. Raeküla lastest polnud sedapuhku ega ole tulevikuski suuremat lugu. Kui “Pärnu linna haridusvaldkonna arengukava 2013–2025” nägi aastail 2013–2017 ette tsipa raha Raeküla kooli tuleohutuse tõstmiseks ja akende vahetuse lõpetamiseks, siis edasine “on hale lugu, oh, oi!”, kui laenata sõnu kirjandusklassikast.

Päris kurb kohe. Ehkki mainitud üriku absatsis investeeringute vajadustest aastani 2025 on Raeküla kooli tarvi­duste nimekiri pikk – küttesüsteemi, veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimine, katuste või katuslae ning hoone soojustamine, akende vahetus, piirdeaedade ehitamine ja korrastamine, ventilatsioonisüsteemi välja­ehitamine –, ei terenda raha neiks töiks kusagil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles