Mitmel pool USAs kadus propagandakanal RT kaabellevist (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali RT uudistestuudio Moskvas.
Telekanali RT uudistestuudio Moskvas. Foto: Iliya Pitalev / Sputnik / Scanpix

USA suured kaabeltelevisiooni teenuse pakkujad Spectrum ja Comcast Chicago otsustasid jätta enda edastavate kanalite seast välja Venemaa rahvusvahelise propagandakanali RT.

Nende kahe teenusepakkuja tegevuspiirkonda jääb suurem osa USA suurlinnu, nende seas New York, San Diego, Los Angeles, Chicago, ning ka New Jersey osariik.

Tänavu 1. septembril keeldus Spectrum uuendamast RTga (endine Russia Today) sõlmitud levilepingut. Kui RT küsis selle kohta selgitust, põhjendas kaabeltelevisiooni operaator otsust sellega, et telesignaali edastamine nende vahendusel pole enam praktilistel kaalutlustel mõttekas tulenevalt interneti võimaluste arengust.

Comcast Chicago teatas otsusest peatada RT programmi edastamine alates 1. oktoobrist aga viitega kaitseregulatsioonidele, täpsemalt nn John McCaini seadusemuudatusele, mis lubab teenusepakkujal ühepoolselt ja ilma selgitusi pakkumata keelduda Vene valitsuse rahastamisel toodetud sisu edastamisest.

Tänavu märtsis peatas RT ise oma saadete edastamise Washingtonis.

Mullu sügisel jäi RT ilma oma akrediteeringust USA kongressis, kuna kanal registreeriti välisagendina.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles