Hiina praak nurjas Kuressaare kesklinna sillutamise (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: HENN SOODLA / PRNPM/EMF

Kuressaare kesklinn ei saa sel aastal uut katendit, sest osa Hiinast oodatud graniitkividest osutus liiga õhukeseks ja neid ei saa linnatänaval kasutada, kirjutab Saarte Hääl.

«Kui õige kivi oleks õigel ajal saabunud, siis võiks keskväljak Torni tänavast kuni Lossi 1 juba valmis olla,» ütles abivallavanem Mart Mäeker Saarte Häälele. Eile jäi tal aga vaid tõdeda, et plaatimistöid praegu kesklinnas ei toimu. «Selle märkamiseks ei ole vajagi väga tähelepanelik olla,» märkis ta.

Linnasüdame ümberehituse käigus on lisaks Eestis toodetud betoonplaatidele kavas maha panna kokku tuhandeid ruutmeetreid erinevas mõõdus graniitkive, mille paksus peaks olema 8 cm ehk võimeline kannatama autotransporti.

Kuigi Kuressaares ehitatakse Euroopa maksumaksja raha eest, otsustas projekti peatöövõtja Merko Infra looduskivi otsinguil vaadata itta. Head hinnapakkumised saadi Hiinast, kuhu esitati tellimused sadade tonnide kivi saamiseks ja jäädi ootama.

Juuli lõpul teatas Merko, et plaatide saabumist on oodata august keskel. «Siis intensiivistub katendi plaatimise töö kindlasti märgatavalt ja tuleb ka lisatööjõudu,» kinnitas Merko Infra objektijuht Leo Rahu.

Paraku juhtus sel suvel Merkol kõigepealt see, mis on juhtunud Hiinast aastalõppudel oma pisikesi kaubatellimusi oodanud tuhandete eestlastega – tarne viibis teadmata põhjusel.

«Meil ei ole graniiti,» nentis eile Leo Rahu. Ta tõdes, et probleemid on nii tarnimise kui ka sortimendiga. «Osa on liiga õhuke. Küsimus on, kuhu saaks seda panna, kas näiteks kõnniteedele kannataks. See on aga küsimus tellijale,» rääkis Rahu Saarte Häälele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles