Arsenal jätkas vägevat võiduseeriat tänu Özili superpartiile

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali jalgpallurid Hector Bellerin, Mesut Özil ja Pierre-Emerick Aubameyang.
Arsenali jalgpallurid Hector Bellerin, Mesut Özil ja Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Mark Pain / PA Images Contributor/Press Association Images

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga 9. vooru viimases mängus võõrustas Londoni Arsenal 2016. aasta meistrit Leicester City't ja suutis vaatamata kaotusseisu jäämisele võtta 3:1 võidu.

Leicester asus juhtima 31. minutil, kui Arsenali äärekaitsja Hector Bellerini varbast põrkas oma väravasse tema Leicesteri kolleegi Ben Chilwelli tsenderdus. Veerand tundi varem oli kohtunik jätnud Leicesteri kasuks määramata ilmselge penalti.

Arsenal jõudis viigini 45. minutil, kui endine Saksamaa koondislane Mesut Özil tõi palli keskväljalt rünnakule, leidis paremalt äärelt Bellerini, sai söödu tagasi ja suunas palli osava siseküljelöögiga posti kõrvale. Ent see värav oli kõigest Özili-šõu sissejuhatus.

Arsenali peatreener Unai Emery tegi 61. minutil topeltvahetuse kui saatis platsile Pierre-Emerick Aubameyangi ja Matteo Guendouzi ning tulemused ei lasknud end kaua oodata. 63. minutil andis Özil nelja Leicesteri kaitsja vahelt läbi imelise söödu, mis leidis Bellerini, kelle tsenderduse lükkas Aubameyang paarilt meetrilt võrku.

Arsenali poolkaitsja Mesut Özil.
Arsenali poolkaitsja Mesut Özil. Foto: Mike Egerton / PA Wire/PA Images

66. minutil lõi Aubameyang järgmise värava, aga seekord oli Özil ise viimase söödu andjaks. 80. minutil vahetati Özil maruliste ovatsioonide saatel pingile.

Hooaega kahe kaotusega alustanud Arsenal on seejärel võitnud kõik kümme erinevates võistlussarjades peetud kohtumist. Viimati saadi nii pika võiduseeriaga hakkama 2007. aastal.

Premier League'i 9. voor: Chelsea - Manchester United 2:2, Bournemouth - Southampton 0:0, Cardiff City - Fulham 4:2, Manchester City - Burnley 5:0, Newcastle United - Brighton 0:1, West Ham United - Tottenham Hotspur 0:1, Wolverhampton Wanderers - Watford 0:2, Huddersfield Town - Liverpool 0:1, Everton - Crystal Palace 2:0, Arsenal - Leicester City 3:1.

Tabelitipp:

  1. Manchester City 23
  2. Liverpool 23
  3. Chelsea 21
  4. Arsenal 21
  5. Tottenham 21
  6. Bournemouth 17
  7. Watford 16
  8. Everton 15
  9. Wolverhampton 15
  10. Manchester United 14
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles