Swedbank teenis Eestis üheksa kuuga üle 148 miljoni kasumit (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: Mailiis Ollino

Swedbank Eesti 2018. aasta esimese üheksa kuu kasum ulatus 148,6 miljoni euroni, mis kasvas võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 19 protsenti.

Kasvu taga on suuremad tulud, kasvanud kliendiaktiivsus, laenukahjumite reservi vähenemine ja madalam maksukulu, teatas Swedbank.

Laenumahud kasvasid eelmise aastaga võrreldes 8,5 protsendi võrra. Toetatuna tugevast majanduskasvust ja jätkuvast palgatõusust kasvasid nii eraisikutele kui ettevõtetele väljastatud laenud ja liisingud. Hoiused kasvasid eelmise aastaga võrreldes 10,4 protsendi võrra. Kasvasid nii era- kui ka äriklientide hoiused.

Laenukahjumite reserv vähenes 8,3 miljoni võrra, võrdluseks 2017. aasta samal perioodil vähenes see 1,6 miljoni võrra.

Puhas intressitulu suurenes 6,4 protsenti. Kasvu põhjuseks on peamiselt suuremad laenumahud. Puhas teenustasutulu kasvas 4,7 protsenti peamiselt tänu klientide kõrgemale aktiivsusele. Kogukulud on püsinud aasta jooksul samal tasemel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles