Paunvere poisid otsivad Rakveres igavest kevadet

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk.
Urmas Lennuk. Foto: Meelis Meilbaum

2. novembril Rakvere Teatri suures saalis esietenduv «Paunvere poiste igavene kevade» on teatri kinnitusel retk läbi armastuse, nooruse, isamaa, ilu, elu ja surma. Urmas Lennuki autorilavastuses rullitakse lahti 20 aastat paunverelaste elust ning juhtumistest.

«Mõnikord on elu suurem kui unistused. Mõnikord ei mahu elu inimeste sisse ära. Mõnikord jäävad elust pihku vaid kuldsed sügislehed. Aga tähtis on üks – elu ei tohi kunagi elamata jääda.

Igavest noorust pole olemas, teab Kiir juba üsna väikese lapsena. Nõnda asub see punapäine poisike igavese armastuse teele. Tootsi huvitavad hoopis kandilisemad väärtused, kuigi ka tema hinges heliseb armastus isamaa vastu. Tõnisson kannab oma meeltes katkematut murekoormat eestlaste pärast, kuid mõnel raskemal hetkel on ta selle valmis ka võileiva vastu vahetama. Arno igatseb ja ootab, Teele loodab ja unistab... Samal ajal, kui Imelik keerutab lokki ning on pisut Jaan.»

Labastuse kunstnik on Kristjan Suits, muusika autorid Kulno Malva ja Kristjan Priks, liikumise on seadnud Rauno Zubko. Osades Imre Õunapuu, Margus Grosnõi, Tarvo Sõmer, Märten Matsu, Tarmo Tagamets, Madis Mäeorg, Liisa Aibel, Silja Miks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles