Vajame paindlikku ja tõhusat riiki (9)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare hinnangul vajab Eesti põhjalikku ja läbimõeldud riigipidamise reformi, et riik oleks pidevas arengus ega sammalduks nagu paekivi sein temast vasakul.
Raivo Vare hinnangul vajab Eesti põhjalikku ja läbimõeldud riigipidamise reformi, et riik oleks pidevas arengus ega sammalduks nagu paekivi sein temast vasakul. Foto: Tairo Lutter

Aastaid nii poliitikuna kui ka eksperdina riigireformi teemadega tegelenud Riigireformi Sihtasutuse nõukogu liige Raivo Vare pakub, et reform võtab aega vähemalt kaheksa aastat. «Riik on paiguti väga õhukeseks riivitud, aga sealsamas on ta paks ja lodev,» ütleb ta välja karmid sõnad.

Mida tähendab riigireform?

Riigireformi võib lühidalt kirjeldada kolme punktiga.

Esiteks on see riigi audit ja revisjon. Teiseks on see optimeerimise ja efektiivistamise ülesanne. Kolmandaks on see organisatsiooniline tegevus ehk reformi läbiviimine.

Kas Eesti Vabariigi 110. aastapäevaks võiks riigireform olla tehtud?

Jah! Esimene etapp õnnestus meil hästi, üldse pole põhjust viriseda, kuid elu on paraku edasi läinud. Lihtsalt tuleb eluga kohaneda. Päriselus kehtib reegel, et loodus ees ja inimene järel. Kuid tihtipeale arvame teisiti.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles