Siberi ärimees annetas kodututele reisibussid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud varjupaik asendatakse talve eel endiste reisibussidega.
Põlenud varjupaik asendatakse talve eel endiste reisibussidega. Foto: Anton Novoderezhkin / Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Habarovski linna ärimees annetas kodututele mitu reisibussi, millega asendatakse põlengus hävinud kodutute varjupaik.

Juri Vasiljev on kohaliku bussireisifirma juht, kes otsustas kodutute varjupaiga abipalvele reageerides annetada mitmed oma ettevõtte vanad bussid kodutute abistamiseks. 

«Tavaliselt lammutame vanad bussid ja kasutame varuosasid teiste busside juures. Aga kui nad meie poole pöördusid, otsustasime neid aidata. Loodetavasti saame kodututele anda veel mõne bussi,» ütles ta kohalikule ajalehele.

Kodutute varjupaiga juhi sõnul on esimeses annetatud bussis kümme voodit, samuti ehitati sinna vannituba ja küttesüsteem ning see nüüd valmis võõrustama oma esimesi külalisi. 

«Meil tuli selline omapärane idee: kasutada busse varjupaigana. Samuti kannavad need bussid pesemisruumide ja söögikohtade rolli,» lisas ta.

Eelmise aasta mais hävis kohaliku MTÜ poolt hallatud kodutute varjupaik põlengus ja ühendus polnud suuteline uue varjupaiga ehitamiseks vajalikku summat kokku koguma. Nüüd asendavad endist varjupaika hoopis reisibussid. 

Bussi esimene kasutaja Elena, kiitis idee heaks ja ütles kohalikule meediale, et on kõigile osapooltele abi eest väga tänulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles