Usain Bolti saaga jätkub: jamaikalast ei lubata enam meeskonna treeningutele

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: PETER PARKS / AFP

Kaheksakordne olümpiavõitja Usain Bolt on pikalt unistanud profikarjäärist jalgpallis. Nüüd tekkis tal see võimalus, kui Austraalia kõrgliigaklubi Central Coast Mariners pakkus talle profilepingut. Paraku ei ole osapooled jõudnud kokkuleppele, sest klubi pakutav summa on Bolti mõõtu staari jaoks liiga väike.

Nimelt sooviks Bolt ühe hooaja eest teenida kolm miljonit dollarit. Mariners on võimeline pakkuma aga kõigest 150 000 dollari suurust aastapalka.

Meeskonna ja Bolti vahelised läbirääkimised jätkuvad, ent tõenäoliselt neist midagi välja ei tule. Väljaarvatud juhul, kui Mariners leiab kolmanda osapoole, kes on valmis Bolti värbamist rahastama.

Alates augustist meeskonna juures testimisel viibinud Bolt peab eemale hoidma ka klubi treeningutest. Treeningutele võib ta naasta alles siis, kui on klubiga lepingu allkirjastanud.

«Loodame, et leiame viisi temaga leping sõlmida. Praegu klubi finantsseis seda luksust ei võimalda. Ilma kolmanda osapoole abita on ebatõenäoline, et Usain Bolt ja Central Coast Mariners kokkuleppele jõuavad,» kirjutas klubi pressiteates.

Bolt on pärast kergejõustikukarjääri treeninud veel näiteks Dortmundi Borussia juures, Lõuna-Aafrika Vabariigi klubi Sundownsi ning Norra klubi Stromsgodseti juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles