KOHALIK VAADE. Poola valimised võitsid suurimad kaotajad

Kazimierz Popławski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki ja Õiguse ja Õigluse juht Jarosław Kaczyński pärast esialgsete valimistulemuste selgumist.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki ja Õiguse ja Õigluse juht Jarosław Kaczyński pärast esialgsete valimistulemuste selgumist. Foto: Agencja Gazeta/SCANPIX

Pühapäeva õhtul teatas enamik suuremaid Poola parteisid võidust kohalikel valimistel. Päeval, mil poolakad andsid hääle ligi 2500 linnapea ja 47 000 omavalitsuse liikme valimisel, leidis iga erakond tulemustes vähemalt ühe väikese võidu.

Kuigi kohalike omavalitsuste valimised toimuvad kolmel tasandil, on üleriigilisel tasandil tähtsad peamiselt kaks näitajat: toetus kohalikes omavalitsustes ja suuremate linnade, eriti Varssavi, linnapeakandidaatide häältesaak. Esimene annab pildi üleriigilisest toetusest, teine on juba prestiiži küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles