Õpetaja Gerttu Vaher: koolis liikumine on sama tähtis kui tähestiku õppimine

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kesklinna kooli õpetaja Gerttu Vaher peab liikumisest lugu ja seetõttu õpetab ta matemaatikat, eesti keelt ja ka loodusõpetust aeg-ajalt õues.  
Tartu Kesklinna kooli õpetaja Gerttu Vaher peab liikumisest lugu ja seetõttu õpetab ta matemaatikat, eesti keelt ja ka loodusõpetust aeg-ajalt õues.  Foto: Raul Mee/Raul Mee

Tartu Kesklinna koolis olid möödunud reedel tunnid juba läbi, aga mõned lapsed mängisid veel lauatennist ja suhtlesid omavahel. Need olid viienda klassi õpilased, kelle klassijuhataja on Gerttu Vaher. Õpilased rääkisid, et Vaher suudab kõiki tunde väljas väga huvitavalt teha. Kuidas püüda laste tähelepanu ja milliste nippidega korraldada õuetunde? Sellest pajatab kolmandat aastat Tartu Kesklinna koolis õpetajaametit pidav Gerttu Vaher.

Tänasel haridusküljel räägib õpetaja Gerttu Vaher liikumise olulisusest, lisaks annab ta mõned ideed, kuidas väljas erinevaid tunde läbi viia. Samuti räägib Tartu ülikooli liikumislabori assistent Leene Korp, et kooli hoov peab olema samuti huvitav, et lapsed tahaksid seal aega veeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles