Narkokuritegudes süüdi jäänud pere nõuab kergemat karistust

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberts Burkevics ja Izaura Burkevica (vasakul) ning nende koostööpartnerid Ivailo Siiman ja Lunda Mitrauska juulis Tartu maakohtus süüdimõistva otsuse kuulamisel.
Alberts Burkevics ja Izaura Burkevica (vasakul) ning nende koostööpartnerid Ivailo Siiman ja Lunda Mitrauska juulis Tartu maakohtus süüdimõistva otsuse kuulamisel. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Juulis Tartu maakohtus narkokuritegude toimepanemises süüdi mõistetud pereliikmete Alberts Burkevicsi, Izaura Burkevica, Ivailo Siimani ja Lunda Mitrauska kaitsjad vaidlustasid eile Tartu ringkonnakohtus maakohtu otsuse ning palusid kergendada oma kaitsealuste karistust.

Süüdistuse järgi vedasid abikaasad Burkevics ja Burkevica kahe aasta jooksul Lätist Tartusse oma äripartneritele Siimanile ja Mitrauskale suures koguses kanepit. Elukaaslased Siiman ja Mitrauska müüsid Tartus narkootikume edasi.

Maakohus mõistis juulis Burkevicsile kuue aasta ja tema abikaasale Burkevicale viie aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles