Intervjuu. Eesti peatreener Thomas Sivertsson: väga hea käsipallur vajab sama head mõistust nagu arst või jurist

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste käsipallikoondise peatreener Thomas Sivertsson. FOTO: Mihkel Maripuu
Eesti meeste käsipallikoondise peatreener Thomas Sivertsson. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Rootsi koondise joonemängijana kaks olümpiahõbedat võitnud käsipallitreener Thomas Sivertsson juhtis kodumaa naiskonna 2014. aastal EM-pronksini, aga otsustas pärast järgmise aasta MMi 9. kohta tippkäsipallist aja maha võtta. Tänavu kevadel ei suutnud ta aga enam kiusatusele vastu panna ning hakkas uurima, ega mõni koondis (klubi juhendamise välistas Sivertsson kui liiga aeganõudva töö) tema teenetest huvitatud ole.

Eesti Käsipalliliit oli, sest kõik kodumaised tipptreenerid olid rahvusmeeskonda vedanud enam-vähem samasuguse tulemuslikkusega – kohatisi õnnestumisi varjutas eneseületuste puudumine. Otsiti välistreenerit, soovitavalt Skandinaaviast. «Mõnda Eesti mängijat teadsin, teiste kohta uurisin. Vaatasin videost mänge ja minus tekkis hasart. Jõudsime alaliiduga kokkuleppele,» meenutas Sivertsson, kelle juhendamisel alustab Eesti koondis homme võõrsil Hollandiga kohtudes EM-valiksarja põhiturniiri.

Thomas, hakatuseks kasuta palun võimalust teha oma spordialale tasuta reklaami. Mis teeb sinu meelest käsipallist parima spordiala?

Ma tõesti arvan nii, sest mu ema ja vanem vend olid samuti käsipallurid ja sündisin selle rüpes. Selles leidub kõike: võistkondlikku koostööd, kiirust, võimsust, ausat mängu. Need on omadused ja väärtused, millele toetudes on käsipall kasvanud üheks maailma kõige kütkestavamaks spordialaks. Näiteks jalgpall on igasuguse kahtluseta maailma suurim ja populaarseim spordiala, aga seal näeb sageli, kuidas mängijad üritavad kohtunikku petta. Käsipallis kohtab seda harva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles