Andres Sõbra tagasitulek Kadrina Karude eesotsas oli edukas

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Margus Ansu

Viimati peaaegu poolteist aastat tagasi Eesti meistrivõistlustel Rakvere Tarva korvpallimeeskonda juhendanud ja seejärel suurest korvpallist tagasi tõmbunud Andres Sõbra debüüt Kadrina Karude peatreenerina kujunes korralikuks.

Sõber juhatas koos Karudega sisse hooaja Eesti teise liiga meistrivõistlustel teisipäeval Haapsalus, kus alistati samuti teeneka treeneri Jaanus Levkoi juhendatav Spordiklubi Haapsalu 65-punktilise paremusega 113:48.

Jõuvahekorrad said selgeks varakult, sest juba esimese nelja minutiga rühkisid külalised eest 19:2. Rohkem tagasi ei vaadatud. Avaveerandaeg lõppes Kadrina Karude 36:11 eduseisul, poolaja lõpuks juhtisid nad 59:27 ja enne otsustavat neljandat perioodi 89:39.

Numbriliselt suureskooriliseks kujunenud võidumängus jagunesid võitjate rivistuses punktid enam-vähem ühtlaselt. Edukamatena viskasid Germo Veide 22, Allan Ehte 20, Lauri Mets ja Romet Lõns kumbki 18 ning Rait Tammet 16 punkti.

Neist kogenumad mehed, 32-aastane Ehte ja 20-aastane Mets, on Andres Sõbra käe all mänginud ka varem. 21-aastane ja 203 cm pikk Pärnust pärit Tammet liitus aga kadrinlastega üsna hiljuti. Noormees viibib praegu Tapal 1. jalaväebrigaadis ajateenistuses. "Väga vinge ja sportlik tüüp. Pani mängus loendamatuid kordi palli ülevalt alla korvi," kiitis Andres Sõber.

Karude rivistuses protokolli kantud ja platsil käinud ülejäänud pallurid olid 17–18-aastased Kadrina keskkooli poisid. Tunnustust jagus juhendajalt samuti nende aadressil. Sõber märkis samas, et esimesest matšist pole põhjust elevusse sattuda ja tõsisemad vastasseisud on alles ees. "Igati positiivne laeng poistele, aga siin just Raivoga (mänedžer ja abitreener Raivo Tribuntsov – M. M.) rääkisime, et nüüd hakkavad pinged peale tulema," ütles Andres Sõber talle omase huumoriga.

Eeloleval laupäeval võtavad Kadrina Karud kodusaalis vastu Rae Koss/Hansaviimistlus tiimi, kelle nimekirjas oli korvpalliliidu kodulehel teisipäevaõhtuse seisuga vaid kuus mängijat. "Seal on vanad tegijad, kuid ega meilgi papist poisid ole," märkis Karude loots.

Teise liiga meistrivõistluste hoogsaima stardi au kuulub Keila Korvpallikoolile, kelle paremust on pidanud tunnistama Orissaare Träx (85:55) ja BC Kalev II (92:64).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles