Kuulirahe: mullu sai Rootsis tulistamistes surma rekordiliselt palju noori mehi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad toimetamas kuriteopaigal Malmös, kus tänavu juuni keskel toimus internetikohviku juures tulistamine.
Uurijad toimetamas kuriteopaigal Malmös, kus tänavu juuni keskel toimus internetikohviku juures tulistamine. Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS / Scanpix

Eelmisel aastal suri Rootsis tulistamiste käigus saadud vigastustesse 26 noort meest vanuses 15–29 eluaastat, mis on suurima arv viimase kolme aastakümne jooksul.

Kui vägivaldsed surmad vähenesid Rootsis pikka aega, siis juba mitu aastat on suund olnud vastupidine ning alates 2012. aastast on vägivaldsete surmade arv taas hakanud kasvama, teatas riigi sotsiaalamet.

Eelkõige näitab statistika, et surmade arvu tõus tuleneb hukkunutega tulistamiste sagenemisest noorte meeste seas.

Nii palju noori mehi kui mullu pole Rootsis tulistamistes surma saanud alates 1987. aastast.

«Viimasel kolmel aastal on surmaga lõppevate tulistamiste arv noorte meeste seas vanuses 15–29 eluaastat olnud palju suurem kui varasematel aastatel. Ajavahemikus 2000.–2014. aastani põhjustasid kuulihaavad selles vanusegrupis keskmiselt kuus surmajuhtumit aastas,» ütles sotsiaalameti ekspert Jesper Hörnblad pressiteates.

Kokku sai 2017. aastal Rootsis tulistamistes surma 37 inimest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles