Algab esimene rahvusvaheline teatrifestival NAKS

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piip ja Tuut
Piip ja Tuut Foto: Erakogu

Seitsme päeva pärast, 31. oktoobril leiab aset esimene rahvusvaheline teatrifestival NAKS 2018 (endine kodumaine festival «Teater noorele vaatajale»), mis on ennekõike suunatud lastele ja noortele. Selle aasta festival toimub 31.oktoober- 02.november Tallinnas – Linnateatri taevalaval, Kumus, Piip ja Tuut mängumajas, NUKU Ovaalsaalis, VAT Teatri saalis ja Sõltumatu Tantsu Laval.

Kolme päeva jooksul näeb etendusi teatritelt nii Eestist kui ka välismaalt. Etendustega astuvad üles Kuressaare Linnateater, Must Kast, Miksteater, VAT Teater, Piip ja Tuut Teater, Lendav Lehm, NUKU Teater, Tsirkusestuudio Folie, Dance Theatre Hurjaruuth (Soome) ning Theatre Batida (Taani).

Lisaks erinevatele etendustele, toimuvad festivali raames ka töötoad ning diskussioonid haridus- ja kultuuritöötajatele. Töötubades saab õppida improvisatsiooni, loovkirjutamist ning toimub ka töötuba teemal «Füüsiline teater. Koostunne grupis». Samuti ootame osalejaid ümarlauda, kus sellel aastal on vestlusteemaks «Kaasaegne teater ja noor teatrivaataja», ümarlaua vestlust juhib Kirsten Simmo.

Projektijuht Helina Teppan soovib, et igas vanuses lapsed ja noored saaksid nautida teatrit, mis on loodud just nende vanust, eripära ja huvisid silmas pidades. «2018. aasta festival erineb eelmistest kindlasti selle poolest, et meie festivalil on uus nimi, milleks on NAKS. Samuti on selle aasta programmist võimalik leida lastelavastusi välistruppidelt. Külalisi on oodata nii Soomest kui ka Taanist.»

Festivalile on oodatud kõik erinevas vanuses suuremad ja väiksemad teatrisõbrad ning haridus- ja kultuuritöötajad, kes soovivad osa saada põnevast teatrimaalimast ning nautida erinevaid meeliköitvaid etendusi.

Lisainfo: https://assitej.ee/naks2018/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles