Egiptuses surnud briti turisti laibalt kadusid süda ja neerud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimesed armastavad jätkuvalt Egiptuses puhkamas käia.
Eesti inimesed armastavad jätkuvalt Egiptuses puhkamas käia. Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters / Scanpix

Egiptuses puhkuse ajal surnud Suurbritannia mehe kodumaale saadetud laibalt olid arusaamatul kombel kaduma läinud süda ja neerud.

62-aastane David Humphries hakkas kurtma valude üle rinnus nädal pärast seda, kui nad olid saabunud perega puhkusele kuurordisse Hurghadas. Mehe vaatas üle hotelli arst ning ta viidi lähedalasuvasse Punase mere haiglasse.

Haiglas anti talle antibiootikume hingamisteede nakkuse vastu ning saadeti koju. Paar päeva hiljem, 18. septembril kukkus ta pärast oma lapselastega mängimist hotelli basseinis kokku. Mees toimetati haiglasse, kuid tema elu ei õnnestunud päästa.

Humphriese abikaasa Lynda ja tütar Anita Goodall andsid mehe surma järel viis tundi politseile selgitusi. Nad avaldasid soovi, et lahkamist ei tehtaks enne, kui surnukeha on tagasi Suurbritanniasse toimetatud.

Egiptuse võimude kinnitusel oli lahkamine aga vajalik, kuna perekond oli kurtnud haigla tegevuse üle.

Perekond hakkas pelgama, et asjad pole korras, kui surnukeha Suurbritanniasse saabumise järel öeldi neile, et nad ei tohiks seda näha.

Et mehe organid olid kaduma läinud, avastas Suurbritannia koroner, kes käskis surnukehale teha uue lahkamise.

«Tema süda oli tõenäoliselt see, mis oleks meile öelnud, kuidas ta suri. Nüüd me ei saa seda iial teada,» ütles Anita Goodall tabloidlehele The Sun.

Egiptuse haigla väidab, et kui surnukeha viidi nende juurest minema, olid sellel kõik organid alles.

Tänavu mõistis Kairo kohus 37 inimest süüdi ebaseaduslikus organitega kaubitsemises. Otsus järgnes 2016. aasta reidile, kui organitega äritsenud jõugult konfiskeeriti miljoneid dollareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles