Jaanus Karilaid: kas tõesti alusetu nõiajaht meie ideaalsele pangandusele? (8)

Jaanus Karilaid
, riigikogu liige (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki logo.
Danske Banki logo. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS

Iga järelvalveorgani ametnik peab mõistma, et enda teada jäetud kuriteokahtlus või leige suhtumine järelvalvatavatesse on hoop Eesti riigi usaldusväärsuse pihta, kirjutab riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid (Keskerakond).

Kas mäletate, kui meie meeli ülendas rattur Lance Armstrong - läbi aegade üks edukamaid oma alal, aga kuigi ta maine oli ülihea, võeti ta siiski vahele. Skandinaavia suusatajaid on avalikkust raputanud kasvuhormooni tarvitamisega ning ühiskond selle tulemusena veendunud kaitsjateks ja pettunud kriitikuteks kahte leeri jagunes.

Rattasõidust me ei räägi ega isegi mitte suusatamisest. Me räägime Eesti pangandusest. Danske rahapesuskandaali lahvatamises ei saa süüdistada riigikogu ega õiguskomisjoni. Nagu ka dopinguskandaalis ei saa pahandada WADAga. Mind õiguskomisjoni juhina saab Eesti maine kahjustamises süüdistada vaid inimene, kes seniajani silmaklappidega «usun Eestisse» loosungiga mööda öiseid tänavaid tormab ning isegi autode hoiatussignaalide mittekuulmiseks tropid kõrvadesse on toppinud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles