PM Kataloonias. Tänak kiiresti alustamisest: eluaeg on nii sõidetud, see ongi võidusõidu mõte

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Walesi rallil.
Ott Tänak Walesi rallil. Foto: Red Bull Content Pool, TGR

Ott Tänak lausus Kataloonia ralli eelõhtul, et tal on seekord lihtne võistlusele läheneda: tuleb gaas põhja suruda ning edestada nii Sebastien Ogier'd kui ka Thierry Neuville'i, et MM-tiitli lootusi elus hoida.

«Walesis juhtunu on minevik. See on osa meie tööst ja korraks olid muidugi emotsioonid kõrgel, aga lähme edasi. Oleme kindlasti võimelised võidu pärast võitlema, aga esmatähtis on reedeste kruusakatsete järel liidrile mitte liiga palju kaotada,» sõnas Tänak.

Kas käes on aeg, kus võib suuremaid riske võtta? «Muidugi peame piisavalt pingutama, et Thierryst ja Sebist eespool olla. Selle nimel peab vajadusel tõesti riskima – nende sabas tiksumisel pole ka mõtet. Kui me neist eespool ei lõpeta, siis pole mõtet üldse lõpetada,» muigas Tänak.

Mida arvab eestlane uuest meeskonnakaaslasest Kris Meeke'ist? «No eks see oli Tommi poolt julge samm,» naeris Tänak. «Vaatame. Ta on tore sell, kogenud mees ja toob kindlasti Citroënist uusi ideid kaasa. Kindlasti läheb tiim tugevamaks. Loodetavasti leiame hea klapi ja suudame tiitli nimel võidelda.»

Mida võib Kataloonias korda saata Sebastien Loeb? «Tal on kindlasti parim positsioon ja ma ei kahtlegi, et ta seda kruusa peal hästi kasutab. Ja Citroën on alati olnud parim auto asfaldil. Võimalused on tal head, aga kuidas tal minema hakkab, ei oska muidugi öelda,» sõnas Tänak.

Kas reedel pannakse kõik paika? «Ei panda, aga kui reedel 30 sekundit ära annad, siis seda asfaldi peal tagasi ei võta. Prioriteet on olla reede õhtuks võitluses, pluss-miinus kümme sekundit on okei. Sellist formaati oleme juba mitu aastat sõitnud, ega ta mingi uudis enam pole. Võib-olla laupäeva hommikul läheb aega, et perfektne tunne kätte saada, aga midagi keerulist pole. Algusest peale tuleb suruda, aga nii on rallit aegade algusest sõidetud, eks see olegi ralli mõte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles