Postimees 1945. aastal: väärnähtusi Nõgiaru sovhoosi kontori töödes

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ENSV lipp.
ENSV lipp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Meile kirjutatakse:

Hiljuti maksti Nõgiaru sovhoosi töölistele töötasu. Selgus, et peagu iga töötaja pidi palgale juurde maksma, mõni isegi üle saja rubla. Pearaamatupidaja sm Toots pole mitmel kuul teinud palgast mahaarvestusi, mis nüüd kõik ühe kuu peale kokku kuhjusid. Säärane teguviis pole aga õiglane ja tekitab töötajaskonna hulgas õigustatud pahameelt. Igakuisel palga maksmisel tuleb kohe maksud maha arvata, mis ühtlustab palga saamist ja väldib juurdemaksmist.

Ka suhtub sm Toots üleolevalt töötajaisse ega taha nende soove arvestada. Oli juhtum, kus arveametniku puudumisel sm Toots keeldus nõudetähte välja kirjutamast kütteõli peale, mille tagajärjel traktorid pidid seisma ja vastavat ametnikku ootama. Sm Toots peab arvestama seda, et Nõgiaru sovhoosi kontorisse pole tarvis bürokraate, vaid ametnikku, kes teenindab töötajaid.

A. Säesk

25.10.1945

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles