Puitu varastanud metsaärimees pääses kahjude hüvitamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgid. Pilt on illustreeriv.
Palgid. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mees, kes korraldas kolmelt Saaremaa kinnistult teadlikult kokku 300 tihumeetri puidu varguse, pääses kohtu alla minekust, kirjutab Saarte Hääl.

Mees, kelle initsiaalid on K. M., tunnistas politseile, et korraldas eelmise aasta novembrist kuni tänavu märtsi lõpuni kolm ebaseaduslikku raiet Ohtja ja Hakjala küla kinnistutel, mis kuuluvad riigile ja ühe eraettevõttele.

Riigimetsa Majandamise Keskuse tagant lasi metsaärimees oma töölistel kasvavat metsa raiuda 210 tihumeetrit 6634 euro väärtuses. Koos kolmanda töötajaga vedas ta puidu hiljem minema ja müüs oma firma kaudu maha. Kahjusummale lisandus veel 858 eurot kahjude hindamise kulusid.

Hakjala külas tekitas metsavaras maa-ametile 1659-eurose kahju, kui korraldas kuni 75 tihu puidu raiumise ja äraveo. Samast külast raiuti ligi 23 tihumeetrit metsa ühe osaühingu kinnistult. Kahjusumma oli 560 eurot ja lisandus 86 eurot ekspertiisikulusid. Töötajad seejuures vargusest teadlikud ei olnud ja arvasid, et kõik on seaduslik.

Prokuratuur arvutas kokku, et lõppkokkuvõttes tekitati varalist kahju summas 9713 eurot ja 64 senti. 

Puiduvarga päästis kiire tegutsemine tekitatud kahjude hüvitamisel. Juba juunikuus maksis ta ära ligi 5700 eurot ja lubas RMK-le ülejäänu tasuda 30. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles