Tallink seilab uue kapteniga (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki juht Paavo Nõgene
Tallinki juht Paavo Nõgene Foto: Sander Ilvest / Postimees

Käesolev aasta oli Tallinkile tähelepanuväärne, sest esimest korda hakkas Läänemere suurimat laevafirmat tüürima juht väljastpoolt ettevõtet – endine kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene. Varem oli ettevõtet juhtinud Tallinki suuromanik Enn Pant ning kahel viimasel aastal senine finantsjuht Janek Stalmeister.

Tallink tõusis küll Eesti suurimaks ettevõtteks (käibe järgi), aga paraku mitte niivõrd tänu müügitulu kasvule 967 miljoni euroni, mis oli tagasihoidlikud kolm protsenti. Postimehe esisaja tippu jõudis ettevõte selle tõttu, et varasema liidri Ericsson Eesti käive kahanes märgatavalt.

Ka Tallinki reisijate arv kasvas kolm protsenti, 9,8 miljonini, aga see jäi konkurendi Viking Line’i kasvule alla. Viking Line’i reisijate arv kasvas 5,8 protsenti, 6,88 miljonini ning Eckerö Line’i reisijate arv 2,7 protsenti, 1,5 miljonini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles