PM Kataloonias. Loeb: kõige kiirem mees on Ott Tänak

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: Red Bull Content Pool

Aastatel 2005–2012 järjestikku kaheksa Kataloonia rallit võitnud üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb on tänavu uues olukorras. Kuus aastat pole ta Kataloonia teedel sõitnud, napib ka kogemust Citroën C3 WRC roolis. Ent 44-aastane prantslane teeb rõõmuga tee vabaks noorematele ja kiirematele rallisõitjatele. «Peaasi, et lõbus oleks!» ütleb ta heatujuliselt. 

Sebastien, milliste mõtetega sa Kataloonia rallile vastu lähed?

Tunne on väga hea. Recce (võistlustrassiga tutvumine – toim) polnud just lihtsamate killast, sest pikk kiiruskatse (reedel kaks korda läbimisele kuulub 38,85 km pikkune La Fatarella-Vilalba – toim) on väga-väga raske. Asfaldil tuli palju märkmeid teha, sest minu legend polnud just kõige parem. Pidime palju muutma, aga lõpuks tegingi uue legendi.

See tagasitulek pole lihtne, aga peame andma endast parima. Saate ju aru, et kuueaastase pausi järel on sellist rallit väga raske sõita! Ühel päeval võib sadada vihma, siis võib olla kuiv. Keegi ei tea! Siin on väga keerulised tingimused, mis ei tee mulle kindlasti võistlust kergemaks tee. Üritan anda endast parima ning muidugi rallit nautida. 

Kui kiiresti sa autoga taas sinasõbraks said?

Esimene kord oli veidi keeruline, aga siis saime rütmi tagasi. Rallil on tähtis kohe algusest peale vajutada ning kiiresti sõita. 

Kas suudad siin Kataloonias võita?

Kõige toredam ongi, et mul pole õrna aimugi, mida ma teha suudan! Nägime, et Mehhikos ja Korsikal suutsin mõlemal pinnasel näidata häid aegu. Kui on kuiv, on mul hea stardipositsioon. Üritan hästi sõita, aga ma pole ammu MM-sarja tasemel sõitnud. Stardis on kolm sõitjat, kes võitlevad MM-tiitli nimel ja kihutavad, gaas põhjas, ning ma ei usu, et suudan nendega tempot hoida. 

Aga proovida ju võib?

(Teeb nägusid.) Ma ei tea. Ma isegi ei mõelnud sellele, et hakkaksin siin tiitlimängus kaarte segama. 

Aga kes siis võita võiks?

Siin, Kataloonias? Keegi kolmikust Ott Tänak, Thierry Neuville ja Sebastien Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles