Saksa valitsus võib toetada LNG terminali ehitamist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Georg Kõrre

Saksa valitsus teatas kolmapäeval, et uurib võimalusi toetada veeldatud maagaasi (LNG) terminali ehitamist.

Avaldus tehti ajal, mil USA president Donald Trump avaldab Berliinile survet gaasi ostmiseks Ühendriikidelt, mitte Venemaalt.

Kantsler Angela Merkeli kõneisik Steffen Seibert ütles, et «erainvestorid uurivad nüüd LNG terminali ehitamist erinevatesse võimalikesse kohtadesse ja valitsus uurib variante rahastamiseks olemasolevatest föderaalprogrammidest».

Seibert reageeris Wall Street Journali artiklile, mille kohaselt otsustas Saksamaa Trumpi surve all ehitada ühe või kaks LNG terminali riigi põhjaossa.

Terminalid on vajalikud, et veeldatud maagaas USA gaasitankeritelt maha laadida ja uuesti gaasiks muuta.

Lehe andmetel tahab Merkel aidata rahastada 500 miljoni euro suurust projekti kas subsiidiumide, laenude, krediiditagatiste või investorite kahjumikaitse kaudu.

Merkeli kristlike demokraatide seadusandja Oliver Grundmann ütles, et Merkel oli 11. oktoobril parlamendisaadikute rühmale teada andnud, et Saksamaa tõepoolest ehitab sellised terminalid.

«Me ehitame Saksamaal ühe või kaks terminali, küsimus on lihtsalt selles, millal ja kuidas,» sõnas Grundmann.

Trump on avaldanud Euroopale, eriti Saksamaale survet seoses nende sõltumisega Vene gaasist.

Washington on isegi hoiatanud võimalike sanktsioonide eest Saksa-Vene gaasitrassi Nord Stream 2 vastu.

Merkeli kõneisik rõhutas, et otsus LNG terminali ehitamisest tehakse olenemata USA survest. Selles lähtutakse Saksamaa ja Euroopa huvist mitmekesistada energiaimporti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles