New Yorgist pärit kossumees tahab ennast pildile mängida Kadrinas

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikeem De Leon (palliga) üritab läbilööki Euroopas ja valis esimeseks sihtkohaks pisikese Kadrina aleviku Lääne-Virumaal.
Nikeem De Leon (palliga) üritab läbilööki Euroopas ja valis esimeseks sihtkohaks pisikese Kadrina aleviku Lääne-Virumaal. Foto: Purchase Basketball

Seda ei juhtu just tihti, et meistriliigast madalamal tasemel registreeritakse mõnel pallimängualal Eesti klubisse välismängija. Kadrina Karud tegid aga tembu ära ja laupäevases teise liiga kohtumises Rae Kossuga võib nende esimene välistäiendus Nikeem De Leon juba platsile silgata.

New Yorgist Bronxi linnaosast pärit 22-aastane ja 193 sentimeetrit pikk väike äär De Leon saabus Lääne-Virumaale juba nädal aega tagasi, kuid viimased tema klubivahetust võimaldavad dokumendid laekusid Eesti Korvpalliliitu äsja ning ametlik kinnitus anti seepeale alaliidust kolmapäeval.

Kadrina Karude mänedžer Raivo Tribuntsov kinnitas ameeriklase liitumist, öeldes, et palluri vahendas peatreener Andres Sõbra käe alla kunagi Rakvere Tarva meeskonnas mänginud David Haughton. "Poiss tuli ise kohale ja tahab ennast Euroopas näidata," ütles Tribuntsov. Tema sõnul erilisi rahalisi väljaminekuid ameeriklasest täiendusega ei kaasne, kui mitte arvestada registreerimistasu alaliidule, palluri toitlustamist ning talle kohalikus hostelis peavarju andmist.

"Mingi video saime eelnevalt vaatamiseks samuti, aga eks nende põhjal on kõik kõvad mängumehed. Las jõuab argipäev kätte ja kohaneb, küll siis vaatame edasi," rääkis mänedžer. Erinevalt nii mõnestki aegade jooksul Lääne-Virumaale ookeani tagant saabunud leegionärist oli De Leonil kodutöö kenasti tehtud ning mehel Eestis lennukist väljudes paks valge vatijope kaasas.

"Hüppab, viskab, kargab. Dave ütles, et on väga hea poiss, mängis NCAA teises divisjonis. Vaatasin ka tema ülikooliaegsete mängude statistikat ja seal viskas keskmiselt kakskümmend punkti mängus," märkis Raivo Tribuntsov. Tema sõnul aitab uus meeskonnaliige Kadrinas ka noori treenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles