Eesti puitmajaklaster sai uue juhi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeva Vahtramäe ja puitmajaklastri ettevõtete juhid.
Eeva Vahtramäe ja puitmajaklastri ettevõtete juhid. Foto: Eesti Puitmajaklaster

Eesti puitmajaklastrit juhib alates oktoobrist Eeva Vahtramäe.

Oktoobrist klastri juhtimise üle võtnud Vahtramäe on tänaseni töötanud klastri turundusspetsialistina. Klastri ühe asutaja ning nõukogu liikme Argo Sauli sõnul on Vahtramäe peamised väljakutsed klastri rahvusvahelise koostöövõrgustiku arendamine ning sihtturgudel sektori uute müügikanalite loomine. 

«Eesti puitmajaklastri ja kogu selle tegevuse koordineerijaks asumine on isiklikus plaanis suur samm ja kahtlemata oluline vastutus,» ütles Vahtramäe pressiteates. «Samas senise turundustöötaja positsioonilt on klastri areng, sektori ettevõtete profiil ning murekohad hästi teada.»

Vahtramäe lisas, et puitmajatootjad on võrgustikuna juba praegugi väga võimekad, kuid kindlasti peitub klastris hulgaliselt ressurssi ja kasvupotentsiaali. «Näen, et klastri oluline arengusuund on juba toimiv tootjate ja sidusorganisatsioonide võrgustik ka rahvusvahelistel turgudel efektiivsemalt käima saada ning läbi selle  tagada nii klastri kui klastri ettevõtete konkurentsivõime järjepidev kasv.»

Eesti puitmajaklaster on kohalikke tugevaid majatootjaid, tarneahela partnereid ning teadus- ja haridusasutusi ühendav võrgustik, mille eesmärk on puitmajasektori ekspordivõimekuse, rahvusvahelise tuntuse ning müügi kasvatamine läbi ühistegevuste.

Puitmajaklastrisse kuulub praegu 46 ettevõtet, kes esindavad enam kui 60 protsenti sektori müügikäibest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles