Uuring: vanniskäigu ootamatu mõju vaimsele tervisele

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JCB Prod / PantherMedia / Scanpix

Uuringud näitavad, et igapäevane kuumas vannis käimine mõjub positiivselt tujule ja aitab leevendada depressiooni.

Saksamaal University of Freiburgis läbi viidud uuringust selgus, et igapäevane 30-minutiline soojas vannis ligunemine suurendab märgatavalt vaimset heaolu.

Ülikool palus 45 depressiooniga võitleval inimesel katsetada igapäevast vanniskäiku, millele järgnes 20-minutiline teki all lõõgastumine koos kuumaveepudeliga, ja nägi märgatavat tuju paranemist, kirjutab Stylist.

Eksperiment kestis kokku kaheksa nädalat, pärast mida anti katsealustele täitmiseks tavapärane depressiooni-skaala ja tulemustest selgus, et enamik katsealuseid märkisid kuue punkti võrra paremad tulemused.

Huvitav oli tõsiasi, et kuigi füüsiline treening on vaimse tervise heaolu ja depressiooniga võitlemise seisukohast oluline, tuli katsest välja, et inimesed, kes nautisid igapäevast kuuma vanni, märkisid depressiooni-skaalal ära paremad punktid kui treeningu valinud katsealused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles