PM Kataloonias: Ogier usub, et vihm hakkab tiitlijahis kaarte segama

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kataloonia MM-rallil saavad piloodid tavapärase kahe teekatte asemel sel aastal katsetada kolmel kihutamist, sest pärast reedest kruusapäeva peaks paduvihm laupäevase asfaldi märjaks kastma, enne kui pühapäeval kuivas päikesepaistes lõpetatakse. Neljakordse maailmameistri Sebastien Ogier’ arvates muudab see tulemuse aga etteaimamatuks.

Et MM-hooaja lõpuni on jäänud veel vaid kaks etappi, peab Ogier mõistagi rääkima esmalt tiitlijahist, kus hoiab praegu teist kohta. «Thierryl on parim positsioon, me pole pikalt maas ja jällegi, ma ei taha Otti ära unustada, sest ta ei ole eriti kaugel ja me kõik teame, et ta on piisavalt kiire, et kaks viimast rallit võita,» naeris Ogier Tänakule mõeldes. «Kui ta seda teeb, siis peame meie ka kõvasti punkte koguma, mõlemal rallil teisena lõpetama ja temast punktikatsetel jagu saama, et tiitlit võita. Nii et kõik on veel lahtine.»

Kataloonias on vähemalt võistluse algul kerge eelis tõesti Tänakul, sest esimesel päeval võisteldakse kruusateedel, ehk iga masinaga peaksid teeolud paranema. Samas rõhutas Ogier, et küsimärke on palju – näiteks tunneb ta kiusatust starti minna pehmetel rehvidel, aga samas on rada palistamas palju teravaid kive ja ka kruusapäeval on kavas veidi asfaldijuppe, kus oleks võimalik kõvema seguga aega võita. Lisaks ei saa ükski MMi esikolmiku mees endale tagasi hoidmist lubada.

«Me kolmekesi peame kõvasti suruma ja siin pole ühtegi lihtsat osa – kruus on keeruline, eriti uued katsed, mida me veel väga hästi ei tunne, aga ka asfalt ja eriti, kui sajab,» nentis tiitlikaitsja, kes mullu lõpetas Kataloonias Tänaku ees teisena. «Aasta tagasi oli masin, millele keegi vastu ei saanud, Citroen, nii et tänavu võib veel üks Seb (Loeb - toim) võidule võidu sõita, aga vähemalt ei võistle ta MM-tiitlile ehk ma keskendun oma kahe rivaali tegemistele,» lisas Ogier.

Tagasi selle vihmajutu juurde. Ogier edastab M-Sporti prognoosi: «Reede peaks olema kuiv, aga ülejäänud võistluseks võib jõuda kohale palju kehvem ilm. Kui me saame siin märjal asfaldil sõita, muudab see kõik kohe palju keerulisemaks ja palju ettearvamatumaks. Võib ees oodata keeruline nädalavahetus.»

See tähendab, et olgu rivaalide vahe reedeõhtuks milline tahes, enne finišipoodiumi ületamist ei saa midagi kindlalt väita. «Rallisõit on etteaimamatu. Vaatame või Suurbritannia rallit – reede keskpäeval olin ma kõigist väga kaugel, aga ikkagi oli hea plaan mitte alla anda, sest lõpuks ma võitsin. Ralli on pikk ja juhtuda võib paljut,» rõhutab Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles