Indrek Saar: Eesti Kontserdi nõukogu peab andma aru, kas Randjärve saagat saanuks vältida (25)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Erakogu

Sel nädalal puhkusele siirdunud peaministri kohuseid täitnud kultuuriminister Indrek Saar teatas valitsuse pressikonvererentsil, et palus Eesti Kontserti nõukogul teha talle ülevaade SA Eesti Kontserdi juhi valimiste protsessist.

SA Eesti Kontserdi nõukogu otsustas eile, et septembri keskel ühehäälselt sihtasutuse juhiks valitud riigikogu liikme Laine Randjärvega töölepingut siiski ei sõlmita.

Parimaks kandidaadiks peetud Randjärv muutus 41 päevaga nõukogule sobimatuks, sest reformierakondlasest parlamendi liige soovis ootamatult asuda tööle kokkulepitust kaks kuud hiljem – siis, kui tema riigikogu ametiaeg oleks lõppenud ja tal olnuks õigus 20 888 euro suurusele hüvitisele, mis on ette nähtud riigikogu liikme volituste lõppemise korral.

Randjärv ise uskus, et jäi ametist ilma, kuna nõukogu lasi end otsuse tegemisel poliitiliselt mõjutada. 

Pressikonverentsil küsiti kultuuriminister Indrek Saarelt selle kohta. «Kurb,et juhivaliku ümber on tekkinud segadus. Samas pean meelde tuletama, et sihtasutuse juhi valik on nõukogu otsustuspädevus ja nõukogu on sõltumatu. Millised on nõukogu kaalutlused ühe või teise otsuse tegemisel tuleb nõukogul selgitada,» ütles Saar. 

«Kas nõukogu oleks saanud protsessi ja selle reegleid korraldades saanud vältida tänast olukorda, seda on põhjust kultuuriministeeriumil arutada. Olen palunud, et mulle tehtaks ülevaade sellest, kuidas nõukogu oma protsessi kavandas ja milline oli nõukogu roll segaduse tekkimisel,» ütles Saar.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles