Poola võimupartei võitis kohalikud valimised, jäi alla suurlinnades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud valimised Krakovis.
Kohalikud valimised Krakovis. Foto: Kamila Stepien / Le Pictorium / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Poola kohalikel valimistel võidutsesid võimulolevad rahvuslased, kes jäid aga suurlinnade meerivalimistel alla opositsioonile, selgus täna ametlikest tulemustest. 

Võimuerakond Seadus ja Õiglus (PiS) võitis valimised üheksas vojevoodkonnas 16st, sealjuures kuues regioonis saavutati absoluutne enamus. Varem kontrollis erakond ühte Poola vojevoodkonda. 

Kõikides Poola regioonides kokku võitis PiS 254 saadikukohta. Tsentristidest koalitsioon eesotsas Kodanikeplatvormiga (PO) võitis 194, Poola Talurahvapartei (PSL) 70, parteitud kandidaadid kokku 15 ja Demokraatlik Vasakliit (SLD) 11 saadikukohta. 

Pealinna Varssavi meerivalimised võitis aga PO liberaalist Rafal Trzaskowski, endine Euroopa minister ja europarlamendi saadik, kes 56,67 protsendiga häältest edestas esimeses voorus suurelt PiSi rivaali Patryk Jakit, kes kogus 28,53 protsenti. 

PO ja opositsiooni kandidaadid domineerisid ka Łódźis, Poznańis, Lublinis ja Wrocławis. Samuti võideti suurim toetus ka Gdanskis ja Krakowis, kus 4. novembril toimub meerivalimiste teine voor. 

Poola valimiskomisjoni teatel oli valimisosalus riigi kohalike valimiste ajaloo suurim, 55,76 protsenti. 

PiS-i liider Jarosław Kaczyński kutsus oma erakonna tulemust "heaks endeks" järgmisel aastal toimuvate parlamendivalimiste valguses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles