Fotod: illegaalideks maskeerunud abipolitseinikud panid välkõppusel piirivalvurite valvsuse proovile (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuur viis neljapäeval kagupiiril läbi ootamatu kontrollõppuse. 

«Täna üllatasime kagupiiri valvureid ja kostitasime neid ootamatu kontrollõppusega, et vahepeal jälle selgust saada, milles oleme tugevad ja milliseid kitsaskohti lappida,» andis politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuur Facebooki vahendusel teada.

Õppuse jaoks saatis PPA kohalike piirivalvurite teadmata piiriäärsele alale metsa kümneid ja kümneid maskeeritud abipolitseinikke ja teisi oma töötajaid, kes mängisid ebaseaduslikke piiriületajaid.

«Piirivalvurid olid kiirelt kohal, koerad kaasas ning piirikiirreageerijad varitsesid metsas. Samuti aitasid patrullid taamal piirata sisse maa-ala, kuhu piiriületajad suunduda võinuks,» kirjeldati sündmusi Lõuna prefektuuri Facebooki lehel.

Politsei- ja piirivalveameti sõnul said nad tänu kontrollõppusele kindlustunde, et piirivalvurite valvsus ja oskused on heal tasemel, sest võttis küll aega, ent kõik grupid said kinni peetud.

«Harjutus läks korda, sest muuhulgas täheldasime ka oma töös detaile, mida saame nüüd paremaks lihvida – ladusamast infovahetusest, tõlkide ja teiste osapoolte kaasamise ja menetluslike üksikasjadeni välja,» kirjutas PPA.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles